تربیت دینی
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از نکاتی که در زندگی معصومین ما برجسته و بارز است اهمیت ویژه به تربیت دینی فرزندان است. اصلی مهم، که باعث می شود حسنین علیها السلام در کودکی به پیرمرد وضو گرفتن صحیح را آموزش دهند.
وقتی می دانیم که کودکان ما قرار است نسل آینده این سرزمین را تشکیل دهند و آینده این سرزمین باید از صالحین و صالحات مملو باشد، بیشتر و بهتر اهمیت تربیت دینی کودک را درمی یابیم. گاهی برخی خانواده ها را می بینم که تربیت دینی بچه ها را مخصوص مهدهای کودک و مدارس می دانند و نقشی برای خود در این زمینه نمی بینند. این یکی از غلط ترین کارهای رایج در خانواده هاست. چرا که اولین آموزشگاه برای کودکان محیط خانواده است. وقتی بچه ها از اول می بینند که پدر و مادر تا صدای اذان را شنیدند به نماز می ایستند یا اینکه حتما مقید هستند در مقابل نامحرم برخی مسائل را رعایت کنند یا در ایام ولادت و شهادت ائمه علیهم السلام برنامه های خاصی را تدارک ببینند ، ناخودآگاه این برنامه ها نوعی آموزش برای کودک محسوب می شود.
امام صادق علیه السلام می فرمایند:
ما هنگامى که کودکانمان هفت ساله مى شوند به اندازه اى که طاقت دارند آنان را به انجام نماز و روزه فرمان مى دهیم1.
بچه هایی رو دیدم که تا صدای اذان را میشنوند به پدر و مادر یادآوری می کنند که نماز بخوانند یا موقع آمدن نامحرم مواظب چادر مادر هستند که کنار نرود.
اما برعکس این موارد هم متاسفانه تاثیرات مخرب فراوانی دارد. مثلا پدر و مادری که خیلی راحت و عادی دروغ میگن یا از حجاب ابراز ناراحتی و شکایت می کنند هم ناخودآگاه باعث می شوند تا بچه ها با مسائل دینی بیگانه باشند.
پیامبر گرامی اسلام می فرمایند:فرزندان خود را گرامى بدارید و خوب تربیتشان کنید تا گناهان شما آمرزیده شود2.
ان شاالله که بتونیم فرزندانی صالح برای یاری امام عصر علیه السلام تربیت کنیم.
(دوستان من یه مشکل پیدا کردم ! نمیتونم برای مطالب عکس بذارم!!! راه حلی دارید؟ )
منابع:
1.بحار الانوار(ط-بیروت) ج85 ، ص134: إِنَّا نَأْمُرُ صِبْیَانَنَا بِالصَّلَاةِ وَ الصِّیَامِ مَا أَطَاقُوا مِنْهُ إِذَا کَانُوا أَبْنَاءَ سَبْعِ سِنِین
2.مکارم الأخلاق ص 222: أَکْرِمُوا أَوْلَادَکُمْ وَ أَحْسِنُوا أَدَبَهُمْ یُغْفَرْ لَکُم