تکنولوژی مضر...
بسم الله الرحمن الرحیم
این روزها وارد هر جمعی که میشیم یه عده هستن که فقط حضور فیزیکی در جمع دارن، اما غرق در گوشی یا تبلت تو دنیای دیگه ای هستن... بدتر از اون اینه که گاهی خونواده ها به خاطر اینکه با خیال راحت به مهمونی و یا کارهاشون برسن به بچه های کوچیک گوشی و تبلت رو میدن و با خیال راحت به دنبال کارهاشون میرن. حتی گاهی ابراز خوشحالی می کنند از اینکه بچه های کوچکشون در این سن اینقدر با مهارت از فضاهای مجازی استفاده می کنند.
این فضاها برای جوانان هم گاهی اصلا مفید نیستند چه برسه به بچه هایی که هنوز قدرت تشخیص ندارند.
یکی از مشکلات بعضی از والدین این هست که اصلا فکر نمی کنند که مسئولیت بزرگی در قبال بچه ها دارند و فکر می کنند همین که امکانات مادی اون ها رو برآورده کنند دیگه کافیه در حالیکه اون ها از حالا باید به فکر رشد روحی فرزندانشون باشند. یکی دیگه از مشکلات هم بحث تک فرزندی هست که بچه ها رو وابسته به گوشی و تلویزیون و ... میکنه اما اگه تو خونه چندتا بچه باشن ، بچه ها باهم سرگرم میشن. من اینقدر می بینم خونواده هایی رو که چندتا بچه دارن بچه ها از صبح تا شب باهم مشغول بازی هستن.
پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند: فرزندان خود را شنا و تیراندازی تعلیم دهید1.
اگه ما بچه هایی سالم و صالح میخوایم از حالا باید برای اون ها برنامه ریزی کنیم. باید براشون وقت بگذاریم. با بچه هامون بیرون بریم. خودمون سعی کنیم مهارت های مختلف رو بهشون آموزش بدیم. چرا همیشه انتظار داریم که بچه ها در مهدها و مدارس آموزش ببینند؟ خیلی از مهارت ها رو بچه ها باید در خانواده آموزش ببیینند.
پیامبرخدا صلی الله علیه و آله می فرمایند: مِهر خداوندى از آنِ کسى باد که فرزند خود را در نیکو شدنش یارى دهد. (روایتگر حدیث مى گوید: به حضرت عرض کردم: چگونه مى تواند او را در نیکو شدنش یارى دهد؟) حضرت فرمودند: کارى را که بآسانى انجام داده است از وى بپذیرد؛ از کارى که انجام دادن آن برایش سخت است درگذرد؛ او را به کارى بیش از توانش وا ندارد؛ و وى را نادان نپندارد2.
ان شاالله که بتونیم والدین خوبی برای بچه هامون باشیم و اون ها رو به بهترین نحو ممکن تربیت کنیم.
برای مراجعه به احادیث بیشتر در رابطه با آموزش فرزندان به اینجا مراجعه کنید.
منابع:
1.وسائل الشیعه-جلد 15- ص 194: عَلِّمُوا اَولادَکُم السِّباحَة وَ الرِّمایة
2.کافی، ج 6، ص 50: رَحِمَ اللّهُ مَنْ أَعانَ وَلَدَهُ عَلى بِرِّهِ (قالَ: قُلْتُ: کَیْفَ یُعینُهُ عَلى بِرِّهِ؟) قالَ: یَقْبَلُ مَیْسُورَهُ وَیَتَجاوَزُ عَنْ مَعْسُورِهِ وَلایـُرْهِقـُهُ وَلایـَخْـرَقُ بِهِ...
متاسفانه این مسئله یه معضل جدی شده
و اکثر خانواده ها فرهنگ استفاده صحیح از این تکنولوژی ها رو ندارند