ترنم معرفت

گام به گام تا رسیدن به معبود

ترنم معرفت

گام به گام تا رسیدن به معبود

ترنم معرفت

بسم الله الرحمن الرحیم
به گفته ی احادیث در آخر الزمان نگه داشتن دین سختتر از نگه داشتن آهن مذاب در دست است. هدف از ایجاد این وبلاگ تقویت باورهای دینی و اعتقادی و پاسخ به سوالات اعتقادی ، احکام و هرگونه سوالات دینی است. باشد که مورد رضایت حضرت ولی الله الاعظم روحی لتراب مقدمه فداه قرار گیرد و به اندازه ی ساعتی باعث تعجیل در امر فرجشان شود.
آمین.

۳۲ مطلب در مرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

۳۱
مرداد

همیشه از پدر و مادرش شاکی بود.

 معتقد بود به هرجا که رسیده از تلاش خودش بوده نه کمک پدر و مادرش.

 بارها وقتی به شاگردهایش درباره نیکی به والدین می گفت.

 خود را نمونه تام و تمام یک فرزند نمونه می دانست؛ که باعث سربلندی خانواده شده.

اما آیا واقعا همینطور بود؟

 مگر خداوند در جای جای قرآن بعد از پرستش خودش سفارش به پدر و مادر نکرده1؟

 مواظب رفتارهامون با پدرو مادرمون باشیم. چرا که همین رفتارها آزمونی برای خداپرستی است.

مگر نه اینکه یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَىٰ2؟

آیا این همه منت و غرور و شکایت، با اکرام همخوانی دارد؟


منابع:

1.      سوره بقره، آیه 83: لاَ تَعْبُدُونَ اِلاَّ اللّهَ وَبِالْوَالِدَیْنِ اِحْسَاناً : کسی را جز خدا نپرستید و به والدین خود نیکی کنید.

2.      همان، آیه 264: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَىٰ: ای کسانی که ایمان آورده اید! بخششهای خود را با منت و آزار ، باطل نسازید!


۳۰
مرداد

 

چند سالی بود که باهم دوست بودند.

خانواده های متفاوتی داشتند. اما اخلاقیات خوبی داشتند. سعی می کردند، در همه اخلاقیات خوب یکدیگر را شریک کنند.

هر کدام تصمیمی می گرفت، سریع به دوستش منتقل می کرد. شب های جمعه با هم هیات می رفتند. روزانه صفحه ای قرآن میخواندند و درباره نکات تفسیری اش با هم صحبت می کردند.

اگر در رفتارهای هم خطایی می دیدند، خیلی صمیمی بهم تذکر می دادند.

معتقد بودند دوست خوب یعنی یاری دهنده در خوبی و تقوا1.

منبع:

1.     سوره مائده، آیه 2:  وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَىٰ ۖ وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ: و باید با یکدیگر در نیکوکاری و تقوا کمک کنید نه بر گناه و ستمکاری.


۲۹
مرداد

قطار سریع السیر عمر در حال عبور از مراحل مختلف است.

 از مبدأ حرکت کرده و هر لحظه به مقصد نزدیک تر می شود.

این که در هر مرحله ای چقدر توقف داشته باشیم؛ در رسیدن به مقصد اثری ندارد.

 به هر حال این قطار به مقصد خواهد رسید1، پس بهتر است برای مقصد بیشتر تلاش کنیم.

اگر توشه های خوب انتخاب کنیم به مقصدی می رسیم؛ که پر است از آرامش و زیبایی

اما اگر توشه های نامناسب برداریم، موقع رسیدن به مقصد پشیمان خواهیم شد. پشیمانی که دیگر سودی ندارد.

پس کاری نکنیم که مسیر قطار را عوض کنیم.

منبع:

1.     سوره آل عمران، آیه 185: کُلُّ نَفْسٍ ذَآئِقَهُ الْمَوْتِ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَکُمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ ۖ فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ ۗ وَمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ: هر نفسی شربت مرگ را خواهد چشید و محققاً روز قیامت همه شما به مزد اعمال خود کاملاً خواهید رسید، پس هر کس را از آتش جهنم دور دارند و به بهشت ابدی درآرند چنین کس سعادت ابد یافت، که زندگی دنیا جز متاعی فریبنده نیست.


۲۶
مرداد


انقدر با ارزش و گران بهایی

که دنیا و تمامی نعمت هایش را برای تو آفریده2

اما گاهی این نعمت ها چنان تو را محو خود می کند

که گمان می کنی، تو را برای دنیا آفریده اند.

به هوش باش! نکند این منزلگه دو روزه2 را ابدی بپنداری و به جای توشه جمع کردن برای بهار، به خواب زمستانی روی.

نکند بانگ الرحیل3 بلند شود و تو هنوز آماده حرکت نباشی

به هوش باش!

منابع:

1.     سوره بقره، آیه 29: هُوَ الَّذی خَلَقَ لَکُمْ ما فِی الْأَرْضِ جمعیاً: او خدایی است که همه آنچه را ( از نعمتها ) در زمین وجود دارد ، برای شما آفرید.

2.     تاریخ ابن عساکر، شرح حال امام حسین علیه‌السلام، ص 215: عِبادَاللّهِ اِتَّقُواللّهَ وَکُونُوا مِنَ الدُّنْیا عَلی حَذَرٍ، فَاِنَّ الدُّنْیا لَوْ بَقِیَتْ لاَِحَدٍ اَوْ بَقِیَ عَلَیْها اَحَدٌ، کانَتِ الاَْنْبِیاءُ اَحَقَّ بِالْبَقاءِ، وَ اَوْلی بِالرِّضی وَ اَرْضی بِالْقَضاءِ. غَیْرُ اَنَّ اللّهَ تَعالی خَلَقَ الدُّنْیا لِلْبَلاءِ وَ خَلَقَ اَهْلَها لِلْفَناءِ فَجَدیدُها بالٍ، وَ نَعیمُها مُضْمَحِلٌّ وَ سُرُورُها مُکفَهِرٌّ، وَ الْمَنْزِلُ بُلْغَةٌ وَ الدّارُ قَلْعَةٌ فَتَزَوَّدُوا فَاِنَّ خَیْرَ الزّادِ التَّقْوی؛ امام حسین علیه السلام می‌فرماید: بندگان خدااز خدا بترسید و از دنیا برحذر باشید کهاگر بنا بود دنیا برای کسی باقی بماند و یا یک فرد [برای همیشه] در دنیا بماند، پیامبران برای بقاء سزاوارتر و جلب خشنودی آنان بهتر و چنین حکمی خوش آیندتر بود.
غیر از این نیست که  خداوند دنیا را وسیله آزمایش، و مردم را برای فانی شدن آفرید. پس تازه‌هایش کهنه و نعمتهایش زائل و شادی آن مبدل به غم می‌شود، و خانه و منزلگهی استزودگذر و کوتاه مدتپس [برای آخرت] توشه‌ای برگیرید که بهترین توشه تقواست

3.     نهج البلاغه، خطبه 21: سبکبار شوید. دیر یا زود به منزل رسید، که رستاخیز پیش رویتان است و ساربان مرگ بانگ «الرّحیل» سر داده و شما را به پیش می‏رانَد. سبکبار شوید تا برسید، که ره‏سپردگان به انتظار آخرین مسافرند تا دادگاه بزرگ الهی حسابرسی بندگان را بیاغازد.

 


۲۵
مرداد

همیشه کارها با معادلات طبیعی بشر پیش نمی روند. گاهی هیچ امیدی به آینده نیست؛ اما در عین ناباوری کارها سامان پیدا می کند و خدا از جایی که فکرش را نمی کنیم، به یاری مان می شتابد.

وقتی در برابر مشکلات ایستادگی کنیم و بدانیم که خدای ما از مشکلات بزرگ تر است، قطعا پیروز خواهیم بود. فانّ مع العسر یسرا، انّ مع العسر یسرا1

" اگر سختیها را تحمّل کردید، خدای متعال درهای فَرَج را خواهد گشود. خدای متعال به برکت مجاهدت و به شرط ایستادگی، بیرون از دایره‌ی محاسبه‌ی معمولی عقول بشری، درها را باز و راهها را هموار می‌کند2."

منابع:

1.     سوره شرح، آیات 5 و 6: پس (بدان که به لطف خدا) با هر سختی البته آسانی هست.

2.     بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از ایثارگران و خانواده های شهدا ، 29/5/1376


۲۴
مرداد


سرعت بگیر، تندتر برو

نکند در مسابقه نیکی ها عقب بمانی

نکند مسابقات بی ارزش دنیا، حواست را از مسابقه اصلی پرت کند

نکند بازی های رنگارنگ دنیا تو را بفریبد

نکند در دام تورهای دست و پاگیر دنی اسیر شوی

تو فقط به دنبال راه درست باش

به دنبال هدف

چقدر دنیای زیباتری خواهیم داشت، اگر همه در نیکی ها از هم سبقت بگیریم1.

قال الله تعالی: فَاسْتَبِقُوا الْخَیْرَاتِ2

منابع:

1.      کشف الغمّه، ج2، ص29: امام حسین (علیه السلام) فرمودند: أیُّهَا النّاسُ! نافِسو فِی المَکارِمِ وَ سارِعوا فِی المَغانِمِ؛ای مردم!در انجام کارهای نیک بر یکدیگر سبقت بگیرید و در سود بردن از پاداشهای اخروی شتاب به خرج دهید.

2.      سوره بقره، آیه 148: وَلِکُلٍّ وِجْهَةٌ هُوَ مُوَلِّیهَا ۖ فَاسْتَبِقُوا الْخَیْرَاتِ ۚ أَیْنَ مَا تَکُونُوا یَأْتِ بِکُمُ اللَّهُ جَمِیعًا ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ

هر کسی را راهی است به سوی حق که بدان راه یابد (یا قبله‌ای است که به آن روی آورد) پس بشتابید به خیرات که هر کجا باشید همه شما را خداوند (به عرصه محشر) خواهد آورد و محققا خدا بر همه چیز تواناست

۲۳
مرداد

مدتی پیش توی تلویزیون یه تبلیغ جالب نشون می داد. دختر کوچیک با اصرار لباس سفیدش رو با شکلات و گِل و ... کثیف می کرد و مادر با یه شوینده به راحتی لباس رو مثل روز اول تمیز می کرد.

مَثَل لکه های سیاه روی قلب ما و توبه هم با کمی اغماض، مثل همین تبلیغ هست.

اول گناه می کنیم و قلبمون رو سیاه می کنیم؛ بعد یادِ خدا می افتیم و شرمنده می شیم و با توبه قلبمون رو مثل روز اول سفید می کنیم. همانطور که خودش به ما امید داده:... إِنَّ الْحَسَنَاتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئَاتِ1...

این درگه ما درگه نومیدی نیست       صد بار اگر توبه شکستی باز آ2

منابع:

1.     سوره هود، آیه 114: وَأَقِمِ الصَّلَاةَ طَرَفَیِ النَّهَارِ وَزُلَفًا مِنَ اللَّیْلِ ۚ إِنَّ الْحَسَنَاتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئَاتِ ۚ ذَٰلِکَ ذِکْرَىٰ لِلذَّاکِرِینَ: و نماز را در دو طرف (اول و آخر) روز به پا دار و نیز در ساعات آغازین شب، که البته حسنات و نکوکاریها، سیّئات و بدکاریها را نابود می‌سازد، این (نماز یا این سخن که حسنات شما سیّئات را محو می‌کند) یادآوریی است برای اهل ذکر و پندی بر مردم آگاه است.

2.     ابو سعید ابوالخیر


۲۰
مرداد

قدم های هرچند کوچک ما، چه تغییرات بزرگی در زندگی ما ایجاد خواهد کرد.

تصور کنید، برای پدر مهربان و دوست داشتنی کاری انجام بدیم، چقدر در صدد جبران اون کار هست و چقدر همیشه قدردان  هست.

حالا مثال رو هزاران برابر بالاتر می بریم.

 خدایی داریم به غایت بزرگ و بخشنده و مهربان. اگر برای یاری رساندن به دینش و کمک به بقیه مردم برای بهتر فهمیدن دین و بهتر زندگی کردن قدمی برداریم؛ آیا امکان دارد همچین خدایی برای ما جبران نکنه1؟

مواظب قدم هامون باشیم.

منبع:

1.      سوره محمد، آیه 7: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ: ای اهل ایمان، شما اگر خدا را یاری کنید (یعنی دین و پیغمبر خدا را) خدا هم شما را یاری کند و ثابت قدم گرداند.


۱۴
مرداد

در این دنیای فضاهای مجازی و فالو و لایک و دیس لایک، گاهی دنیای واقعی رو فراموش می کنیم.

برای فلان فیلمِ یک دقیقه ای، چندین کامنت و ایموجی غم و اندوه می گذاریم؛ اما از حال خراب همسایه دیوار به دیوارمان بی خبریم...

انقدر غرق دنبال کردن زندگیِ لاکچری فلان بازیگر و فلان آقازاده و ... شده ایم؛ که فراموش می کنیم، خبری از زندگی دوست و آشنا بگیریم.

فراموش نکنیم، إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ1...

مواظبِ حال برادران دینی مون باشیم.

منبع:

1.     سوره حجرات، آیه 10: إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ ﴿۱۰﴾ در حقیقت مؤمنان با هم برادرند پس میان برادرانتان را سازش دهید و از خدا پروا بدارید امید که مورد رحمت قرار گیرید.


۱۲
مرداد

اسب خروشان خشم می تازید و با هیچ مانعی آرام نمی گرفت. با کلمات آتشین هم چون تازیانه بر پیکر دوستان می تاخت و بی هیچ ابایی هر نوع تهمت و دروغی را به افرادی که دوستشان نمی داشت، نسبت می داد.

سیاست گاهی چنان او را از خود بی خود می کرد، که از جاده عدالت خارج می شد و هر حرف شنیده و نشنیده ای را به زبان جاری می کرد.

 در سخن گفتن هم عدالت را رعایت کنیم؛ چرا که : ...اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ1...

منبع:

 

1.     سوره مائده، آیه 8: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُونُوا قَوَّامِینَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ ۖ وَلَا یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ: ای اهل ایمان، برای خدا پایدار و استوار بوده و به عدالت و راستی و درستی گواه باشید، و البته شما را نباید عداوت گروهی بر آن دارد که از راه عدل بیرون روید، عدالت کنید که به تقوا نزدیکتر (از هر عمل) است، و از خدا بترسید، که البته خدا به هر چه می‌کنید آگاه است.


۱۱
مرداد

تعابیر مختلفی درباره اش گفته اند: عروس هزار داماد، زودگذر، بی وفا و ....

وقتی دربندش اسیر می شوی، سخت است، رهایی از دستش.

عاشقش را آلوده می کند، اما به او پایبند نیست.

هر چقدر عاشقانه تر به دنبالش بروی، از مقصدت دورتر می شوی و روحت پلیدتر؛ رفتارهایی می کنی که تو را از انسانیت دور می کند.

به همین دلیل است که قرآن به ما هشدار داده: وَ مَا الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلاَّ لَعِبٌ وَ لَهْوٌ1 ...

مواظب باشیم به خاطر چند روز2 خوشی ناپایدار، روزهای بی پایان زندگی دیگرمان را نابود نکنیم.

منابع:

1.     سوره انعام، آیه 32: وَمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلَّا لَعِبٌ وَلَهْوٌ ۖ وَلَلدَّارُ الْآخِرَةُ خَیْرٌ لِلَّذِینَ یَتَّقُونَ ۗ أَفَلَا تَعْقِلُونَ: و زندگی دنیا جز بازی و هوسرانی هیچ نیست و همانا سرای دیگر برای اهل تقوا نیکوتر است، آیا تعقل نمی‌کنید؟

2.     سوره یونس، آیه 45: وَیَوْمَ یَحْشُرُهُمْ کَأَنْ لَمْ یَلْبَثُوا إِلَّا سَاعَةً مِنَ النَّهَارِ یَتَعَارَفُونَ بَیْنَهُمْ ۚ قَدْ خَسِرَ الَّذِینَ کَذَّبُوا بِلِقَاءِ اللَّهِ وَمَا کَانُوا مُهْتَدِینَ: و روزی که همه خلایق را جمع آرد گویا (در دنیا) ساعتی از روز بیش درنگ نکرده‌اند، (در آن روز) یکدیگر را کاملا می‌شناسند، آنان که لقای خدا را انکار کردند بسیار زیان کرده‌اند و هرگز راه نیافته‌اند.


۱۰
مرداد

۳ عملی که شیطان را بر انسان مسلط میکند

قسم خورده بود که هرگز راحتش نگذارد1.

از هیچ تلاشی برای آزارش فروگذار نکرده. با تجربه زیادی که طی قرون متمادی پیدا کرده، هر بار از راه جدید و شیوه نو استفاده می کند.

 و او هرگاه از یاد خدا غفلت ورزیده، در بیراهه ها به سختی گرفتار شده و هر بار که به ریسمان الهی چنگ زده، از شر او در امان مانده.

اگر چراغ دلش را روشن نگاه دارد و جز در مسیر حق قدم برندارد، دشمن قسم خورده اش هرگز بر او تسلطی نخواهد داشت و نمی تواند او را به پیچ های پرخطر نزدیک کند؛ چرا که خودش اقرار کرده، همه را گمراه می کند مگر: إِلَّا عِبَادَکَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِینَ2

 

منبع:

  1. سوره ص، آیه 82: قَالَ فَبِعِزَّتِکَ لَأُغْوِیَنَّهُمْ أَجْمَعِینَ: {شیطان} گفت پس به عزت تو سوگند که همگى را جدا از راه به در مى برم

  2. همان، آیه 83: مگر آن بندگان پاکدل تو را


۰۸
مرداد

انسان همیشه به دنبال برتر و محبوب بودن، بوده و هست و خواهد بود.

هر کسی دنبال راهی می رود و برایش برتر بودن نزد عده ای خاص مهم است.

اما ملاک برتری و گرامی بودن، چیست؟

اصلا این برتری، نزد چه کسی اهمیت دارد؟

آیا برتر بودن در دنیایی که زودگذر و ناپایدار است، اهمیت دارد؛ یا محبوب بودن در دنیای بی پایان؟

إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَ اللَّهِ أَتقاکُم1

اگر تقوا را در لحظه لحظه زندگی، رعایت کنیم، محبوب خداوند خواهیم شد و چه سعادتی بالاتر از این...

منبع:

1.     سوره مبارکه حجرات، آیه 13:  گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست.


۰۷
مرداد

دیدید بچه هایی که یه کار اشتباهی می کنن،با دیدن یه بزرگ تر، با نگرانی یه گوشه می ایستن و می دونن چی کار کردن...

یه روزی نامه اعمالمون رو به دستمون می دن و می گن: اقْرَأْ کِتَابَکَ کَفَىٰ بِنَفْسِکَ الْیَوْمَ عَلَیْکَ حَسِیبًا1

اگه هر روز اون صحنه رو برای خودمون مجسم کنیم، دیگه کمتر به طرف گناه می ریم.

برای پیدا کردن انگیزه، مطالعه کتاب های مفید خیلی خوبه.

 مثلا می تونیم، کتاب چهل حدیث امام خمینی رو بخونیم و سعی کنیم بعضی عادات بدمون رو ترک کنیم.

اگه از حالا تلاش کنیم، اون روز مثل شاگرد زرنگ ها با خیال راحت نامه اعمال رو می گیریم.

منبع:

1.     سوره اسرا، آیه 14: تو خود کتاب اعمالت را بخوان (و بنگر تا در دنیا چه کرده‌ای) که تو خود تنها برای رسیدگی به حساب خویش کافی هستی.


۰۶
مرداد

بچه های کوچک، معمولا برای انجام هر کاری ذکرِ مامان، مامان می گیرن و انقدر می گن تا مادر دلش به رحم میاد و کارشون رو براشون انجام می ده.

اگه همون قدری که تو بچگی به مادرهامون اعتماد داشتیم، به خدا اعتماد داشته باشیم و بدونیم با صدا زدنش مشکلاتمون حل می شه، آیا انقدر از زندگی ناراحت بودیم و غر می زدیم؟

آیا مشکلمون عدم اعتماد به خداست یا شیطان از یادمون می بره که در لحظات سخت، خدا رو صدا کنیم؟

مشکل هر کدوم که باشه، این نکته رو به خاطر داشته باشیم که خدا از ما خواسته:

فَاذْکُرُونِی أَذْکُرْکُمْ1

منبع:

1.     سوره بقره، آیه 152: پس مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم .


۰۴
مرداد

برای هر کاری وسیله ای لازمه

اگه ضعف بینایی داشته باشیم، برای مطالعه نیاز به عینک داریم.

اگه ضعف شنوایی داشته باشیم، برای شنیدن حرف دیگران به سمعک نیاز داریم.

اگه در راه رفتن مشکل داشته باشیم با وسائل مختلف می تونیم به راه رفتنمون کمک کنیم.

اما اگه قلب در ارتباط گیری با معبود مشکل داشته باشه، چه کنیم؟

وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ1

امام علی علیه السلام وسائلی رو برای نزدیکی به خدا بیان فرمودند:

ایمان به خداوند و پیامبرش و جهاد در راه او و کلمه‌ى اخلاص و اقامه‌ى نماز و پرداخت زکات و روزه گرفتن ماه رمضان و حج و عمره و صله‌ى رحم و انفاق‌هاى پنهانى و آشکار و کارهاى نیک است2.

منابع:

1.     سوره مائده، آیه 35:  و به سوی او وسیله جویید 

2.     اطیب البیان فی تفسیر القرآن‌، سید عبدالحسین طیب، تهران:انتشارات اسلام‌، 1378 ش‌، چاپ دوم‌


۰۲
مرداد


دنیا با تمام دل فریبی اش به انسان رو کرده.

نفس امّاره سرکش، با تمام قدرت به سمت بدی ها دعوت می کند. انسان سردرگم می شود.

اگر پشتوانه اعتقادی عمیق نداشته باشد، اگر محکم به ریسمان الهی چنگ نزند، بیم فرو ریختنش هست. مثل هزاران هزار انسانی که قبل از او آمدند و هر کدام با سرنوشت خاص خود بار سفر بستند و از این خانه ی اجاره ای به منزل ابدی منتقل شدند.

اگر به خدا پناه ببرد، نه نفس و نه شیطان و نه هیچ کس دیگری نمی تواند او را بفریبد؛ فقط کافی است به خدا اعتماد کند.

و من یتوکل علی الله فهو حسبه1

منبع:

  1. سوره طلاق، آیه 3: و من یتوکل علی الله فهو حسبه: و هر کس بر خدا اعتماد کند، او برای وی بس است.


۰۲
مرداد

خوب گفتن و خوب شنیدن بسیار مهم است، ممکن است شما چیزی بگویید اما مخاطب چیز دیگری برداشت کند. 




۰۲
مرداد


محبت و حسن خلق نه تنها به زندگی قوام می دهد بلکه عبور از مشکلات را تسهیل می نماید. 

۰۲
مرداد


مولفه ی اصلی تفاهم اشتراک فرهنگی و اعتقادی است، تحصیلات فرد معیار مناسبی برای انتخاب همسر نیست.